Thursday, February 18, 2010

Mari bekerja bersungu-sungu....

Salam,

Huwaaaahhh.. malasnya nak kerja.
Tapi apakan daya cuti sudah habis.
Jadi Marilah kita bekerja bersungu-sungu.. :)~ .



Cuti kali ni tak kemana sangat.
Takat ulang alik Jusco, Pergi Sogo, Balik umah mak.
Pergi sinun.
Dan terperap kat rumah, mengemas apa yang patut..
sungguh membosankan.
Nak jalan jauh2 pon sudah tengah bulan.
Awal bulan hari tu dah pergi cuti-cutian.
Kena save skit utk next plan bersama officemate.. .. :P~

Petang semalam, saya turun pergi buang sampah.
Balik tu cek postbox kot2 ade barang santa claus ke apa kan.
Tapi banyak surat & call card Ah-Long..
Haih, nyemak kan post-box gua yang suci tu je. Auuuwww..

Sesambil tu tengok2 jugak iklan yang merata-2
ditampal kat whiteboard atas post-box kitaorg tu.
Kat tangga pon ada gak tampal.
Saya tertarik dengan satu iklan ni,
nasib turun bawak handphone ..
Sangat lawak okey, try la baca apa dia tulis..
Saya gelak sampai keluar air mata.
Rasa sedih pon ada, ini betol-2 atau cubaan?






Phewww... kalao lah betol ini iklan.
Malang sungguh IbuBapa atau kakak2/abang2 ..
yang hantar adik atau anak mereka.
Mengeja pon tak betol.
Ada hati nak ngajar orang.
Macam ketam mengajar anak berjalan lurus je.
Tak mungkin la typo error.
Atau yang buat iklan ni budak2..
Aik, tapi siap photostart then tampal kat sme tangga blok?
entah lah, nak tau betol ke tidak try call tengok..
Okeylah,,, time to work..

Mari bekerja bersungu-sungu dah puluk 9:00pagi nih..

2 comments:

Syafiq Kadiran said...

x keje lgi...
so, work hard!!

ieja said...

Syafiq : nanti dah kerja.. kerja la bersungu-sungu oker :p

Post a Comment

Mari bekerja bersungu-sungu....

Salam,

Huwaaaahhh.. malasnya nak kerja.
Tapi apakan daya cuti sudah habis.
Jadi Marilah kita bekerja bersungu-sungu.. :)~ .



Cuti kali ni tak kemana sangat.
Takat ulang alik Jusco, Pergi Sogo, Balik umah mak.
Pergi sinun.
Dan terperap kat rumah, mengemas apa yang patut..
sungguh membosankan.
Nak jalan jauh2 pon sudah tengah bulan.
Awal bulan hari tu dah pergi cuti-cutian.
Kena save skit utk next plan bersama officemate.. .. :P~

Petang semalam, saya turun pergi buang sampah.
Balik tu cek postbox kot2 ade barang santa claus ke apa kan.
Tapi banyak surat & call card Ah-Long..
Haih, nyemak kan post-box gua yang suci tu je. Auuuwww..

Sesambil tu tengok2 jugak iklan yang merata-2
ditampal kat whiteboard atas post-box kitaorg tu.
Kat tangga pon ada gak tampal.
Saya tertarik dengan satu iklan ni,
nasib turun bawak handphone ..
Sangat lawak okey, try la baca apa dia tulis..
Saya gelak sampai keluar air mata.
Rasa sedih pon ada, ini betol-2 atau cubaan?






Phewww... kalao lah betol ini iklan.
Malang sungguh IbuBapa atau kakak2/abang2 ..
yang hantar adik atau anak mereka.
Mengeja pon tak betol.
Ada hati nak ngajar orang.
Macam ketam mengajar anak berjalan lurus je.
Tak mungkin la typo error.
Atau yang buat iklan ni budak2..
Aik, tapi siap photostart then tampal kat sme tangga blok?
entah lah, nak tau betol ke tidak try call tengok..
Okeylah,,, time to work..

Mari bekerja bersungu-sungu dah puluk 9:00pagi nih..

2 comments:

Syafiq Kadiran said...

x keje lgi...
so, work hard!!

ieja said...

Syafiq : nanti dah kerja.. kerja la bersungu-sungu oker :p

Post a Comment