Thursday, June 3, 2010

Syukur..

Salam,

Dah masuk bulan enam erh? Dah setengah tahun 2010 berlalu. Banyak suka duka. mcm-2 hal berlaku baik dan buruk. Alhamdulillah walau apa pon yg terjadi masih lagi tetap bertahan.

Lama jugak tak update blog. Banyak sebab sebenarnya. Kesihatan, memang setengah tahun pertama ni agak teruk. Keluar masuk hospital. Treatment itu ini..blablabla.. skrg keadaan dah beransur pulih.

Kerja pulak memang mcm biskut la. MC banyak. Tapi bila dah masuk kerja balik. Memang saya pulun habis-2. Oh ya, saya dah 9 bulan kerja kat PM* ni.. Dari staff kontrak dapat permanent. Alhamdulillah. Syukur sangat. Bukan senang ye nak bersaing dengan bangsa lain dalam company international mcm ni.

Saya dapat offer letter kelmarin. Cuak juga kena panggil dengan big bos. Ingat dia nak bagi saya surat berhenti. Ye la, saya banyak amik MC. Tak sihat kan. Sebab sebelom saya masuk, ada sorang lagi budak team saya kene panggil. Dia dpt surat terminate.. Ngeri je tgk muka dia kuar dr bilik big boss..huhuhu.

Saya dapat kenaikan gaji. Memang menitis air mata. Tak sangka dan tak berharap pon leh dpt naik gaji. Tapi kalau dah rezeki. Ambik je la kan. Apa pon saya ucapkan thanx banyak-2 kat Mummy K. Sebab dia yang banyak bantu saya. Byk bg kata2 semangat dan banyak backing saya. Saya anggap dia mcm mak saya. Walau pon dia chinese. Cara dia bg nasihat dan bercampur dgn saya & team, memang terbaik lah.

Saya dpt tahu saya sorang je dpt kenaikan gaji. Brad Pitt x dpt, ni lumrah la kot. Iri hati, dengki, tak puas hati.. biasa la kan mana-2 ada. Apa nak buat. Kalau betol2 ikhlas dan perform dengan apa yg kita buat.. mesti org atasan leh nampak. So kalo x dpt tu cuba la bagi sepenuhnya komitmen. Bukan nak kondem org tak tentu pasal. Masuk kerja kol 10 balik kol 5.. Mengalahkan Big Boss pulak kan..Big bos pon masuk keje kol 8 balik 10. :)

1 comment:

zaza said...

sis.. congrate dh naik gaji.. hehe..
but sy xde pape perubhan,
dh stengah tahun mcm ni jugak..
dgn kesihatan xmenentu, dgn kerja lg..
kdg2 rasa fad-up jugak nk hidup..
xthu nk cari kekuatan kt mane lg dah...

Post a Comment

Syukur..

Salam,

Dah masuk bulan enam erh? Dah setengah tahun 2010 berlalu. Banyak suka duka. mcm-2 hal berlaku baik dan buruk. Alhamdulillah walau apa pon yg terjadi masih lagi tetap bertahan.

Lama jugak tak update blog. Banyak sebab sebenarnya. Kesihatan, memang setengah tahun pertama ni agak teruk. Keluar masuk hospital. Treatment itu ini..blablabla.. skrg keadaan dah beransur pulih.

Kerja pulak memang mcm biskut la. MC banyak. Tapi bila dah masuk kerja balik. Memang saya pulun habis-2. Oh ya, saya dah 9 bulan kerja kat PM* ni.. Dari staff kontrak dapat permanent. Alhamdulillah. Syukur sangat. Bukan senang ye nak bersaing dengan bangsa lain dalam company international mcm ni.

Saya dapat offer letter kelmarin. Cuak juga kena panggil dengan big bos. Ingat dia nak bagi saya surat berhenti. Ye la, saya banyak amik MC. Tak sihat kan. Sebab sebelom saya masuk, ada sorang lagi budak team saya kene panggil. Dia dpt surat terminate.. Ngeri je tgk muka dia kuar dr bilik big boss..huhuhu.

Saya dapat kenaikan gaji. Memang menitis air mata. Tak sangka dan tak berharap pon leh dpt naik gaji. Tapi kalau dah rezeki. Ambik je la kan. Apa pon saya ucapkan thanx banyak-2 kat Mummy K. Sebab dia yang banyak bantu saya. Byk bg kata2 semangat dan banyak backing saya. Saya anggap dia mcm mak saya. Walau pon dia chinese. Cara dia bg nasihat dan bercampur dgn saya & team, memang terbaik lah.

Saya dpt tahu saya sorang je dpt kenaikan gaji. Brad Pitt x dpt, ni lumrah la kot. Iri hati, dengki, tak puas hati.. biasa la kan mana-2 ada. Apa nak buat. Kalau betol2 ikhlas dan perform dengan apa yg kita buat.. mesti org atasan leh nampak. So kalo x dpt tu cuba la bagi sepenuhnya komitmen. Bukan nak kondem org tak tentu pasal. Masuk kerja kol 10 balik kol 5.. Mengalahkan Big Boss pulak kan..Big bos pon masuk keje kol 8 balik 10. :)

1 comment:

zaza said...

sis.. congrate dh naik gaji.. hehe..
but sy xde pape perubhan,
dh stengah tahun mcm ni jugak..
dgn kesihatan xmenentu, dgn kerja lg..
kdg2 rasa fad-up jugak nk hidup..
xthu nk cari kekuatan kt mane lg dah...

Post a Comment